Perfekta presenten till matlagningsälskare

Den senaste tidens nya favorit att köpa in till köket är gräddsifonen som har flera områden du kan använda den inom och inte bara till vispgrädde trots namnet. Förut då kolsyrepatronerna användes kunde gräddsifonen bara användas för att vispa grädde men det har förändrats i och med lustgaspatronernas intåg. Med lustgas finns nu möjligheten att göra saker som till exempel såser, soppor, mousse, olika typer av skum och så vidare. Självfallet kan du göra vispgrädde också och där finns ytterligare en fördel jämfört med tidigare kolsyregas då lustgasen har egenskapen att bevara grädden bättre. Börjar du jämföra traditionellt vispad grädde med gräddsifonen finns det många anledningar till att välja den senare då du slipper vattnig grädde i kylskåpet som också gärna vill bli lite “ful” medans den du har i sifonen alltid är perfekt. Att du sparar tid på att använda sifonen är det inget snack om då du häller i grädden laddar med en patron och trycker ut perfekt vispgrädde direkt vilket du har klart på mindre än en minut. Du finner det mesta gällande gräddsifonen hos gräddsifon.se som är experter på detta.

Andra matskapelser
Vill du nu ge dig på att göra andra roliga och goda matskapelser som också är en fröjd för ögat ska du ge dig ut till länkar som http://smakaose.com/2013/may/ och http://recept.se/recept/nektarinterrin-med-morotssorbet med flera för att finna ut vad du vill och kan göra. Det finns en mängd olika recept därute idag och allt oftare innefattas detta verktyg som länge använts av kockar i restaurangvärlden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *